Veilig motorrijden

Zondag 25 maart is het weer zover!

Dan vieren we tijdens de Dag van de Motorrijder de start van het nieuwe motorseizoen. Motorrijders genieten die dag op heel wat locaties in Vlaanderen van gratis activiteiten. 
Zo kan je je rijkunsten opfrissen tijdens het behendigheidsparcours of je motor en banden technisch laten nazien. Of shop je liever een nieuwe motoroutfit?

Kom alles te weten op www.dagvandemotorrijder.be

De verkeerscampagne veilig motorrijden-editie 2018 gaat van start op zaterdag 28 april 2018

Op initiatief van gouverneur Carl Decaluwé wordt dit jaar de vierde editie van de verkeersveiligheidscampagne Veilig Motorrijden georganiseerd in de provincie West-Vlaanderen.

De inzet op preventie, bewustwording en een positieve gedragsbeïnvloeding van de motorrijders zelf én ook de andere weggebruikers blijft noodzakelijk.  

Met de campagne Veilig Motorrijden wil de VZW Verkeersveilig West-Vlaanderen de noodzaak aan een goed onderhouden motorfiets, gekoppeld aan kennis van de wegcode en aandacht voor het eigen gedrag in het verkeer onder de aandacht brengen.

De campagne Veilig Motorrijden speelt hierop in met behulp van volgende pijlers:

  • De noodzaak aan een goed onderhouden motorfiets;
  • Het belang van de perfecte en veilige uitrusting voor de motorrijder;
  • De rijvaardigheden van de motorrijder en het beheersen van de motorfiets;
  • De aandacht voor het defensief motorrijden;
  • De verbetering van de kennis van de wegcode.

Daarnaast wil de campagne ook de aandacht van alle weggebruikers vestigen op de motorrijders als mede – verkeersdeelnemers om de hoffelijkheid onder alle weggebruikers te stimuleren.

Sensibiliseringsdag 2018

De sensibiliseringsdag, die deze verkeerscampagne jaarlijks inluidt, vindt dit jaar plaats op zaterdag 28 april 2018 te Roeselare-Rumbeke (startplaats: Wervikhovestraat 7a te Roeselare-Rumbeke).

Aanmelden is voorzien vanaf 8u30, met een vrije start van een uitgestippelde rondrit in de omgeving van Roeselare en Harelbeke tussen 9u en 12u. Langsheen het parcours zijn ook een aantal begeleide behendigheidsproeven voorzien.

Inschrijven

Je kan inschrijven via het inschrijvingsformulier hiernaast en mits betaling van 5 euro op rekening BE78 3631 6508 8986 van de vzw Verkeersveilig West-Vlaanderen, Koning Albert I-laan 1/5 bus 6 te 8200 Brugge. Gebruik bij de betaling als mededeling "Deelname motordag + je naam”.

De inschrijving met terugbetaling kan geannuleerd worden tot 21 april 2018. Na die datum kan je nog annuleren, maar zonder terugbetaling. Door in te schrijven aanvaard je deze voorwaarden.

!! Opgelet !!

Je kan inschrijven tot en met 15 april 2018. Inschrijvingen na deze datum worden niet meer aanvaard.