Veilig motorrijden

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde organiseert op 26 maart 2017 "De dag van de Motorrijder".  Voor meer informatie: http://www.dagvandemotorrijder.be/  

 

De verkeerscampagne 2017 start op zondag 23 april 2017 met de sensibiliseringsdag

Laatste inschrijvingsdag voor de sensibiliseringsdag Veilig Motorrijden 23 april 2017 te Diksmuide  is 20 april 2017!

Dit jaar vindt de dag plaats in de regio Diksmuide Houthulst Koekelare Kortemark, een historische streek met een door de Eerste Wereldoorlog getekend boerenlandschap aan Ijzer en polder.

De dag start om 08.00 uur en eindigt rond 17.00 uur.

Schrijf je in voor deelname aan deze sensibiliseringsdag via het inschrijfformulier. 

Je bent pas ingeschreven na betaling van 5 euro op rekening BE78 3631 6508 8986 van de vzw Verkeersveilig West-Vlaanderen, K. Albert I laan 1/5 bus 6 te 8200 Brugge.

Gebruik als mededeling "Deelname motordag" + naam van de deelnemer

De inschrijving met terugbetaling kan geannuleerd worden tot 23 maart 2017. Na die datum kan je nog annuleren,  maar zonder terugbetaling. Door in te schrijven aanvaard je deze voorwaarden.

Doelstelling

Weinig dingen zijn leuker dan in de vrije tijd op een mooie zonnige dag te gaan motorrijden. Dat onbeschrijflijke gevoel van vrijheid, de acceleratie of het pure genieten van een mooie bocht. Motorrijden is erg leuk en dat wil je zo houden ook. Aandacht voor veiligheid is dan ook van groot belang. Motorrijders dienen alles in het werk stellen om zich goed zichtbaar op te stellen. Bovendien moet een motorrijder die jarenlang wil blijven rijden, zich toeleggen op het ‘defensief of anticiperend rijden’.

Tenslotte willen wij –zonder gemoraliseer- een knipoog richten naar bestuurders om hen te wijzen op de specifieke problemen van motorrijders in het verkeer.

De pijlers waarop deze campagne rust en waar wij elke motorrijder van bewust willen maken zijn:

  1. De noodzaak aan een goed onderhouden motorfiets.
  2.  Het belang van de perfecte en veilige uitrusting voor de motorrijder.
  3. De rijvaardigheden van de motorrijder en het beheersen van de motorfiets.
  4. De aandacht voor het defensief motorrijden.
  5. De verbetering van de kennis van de wegcode.

Daarnaast willen wij de aandacht vestigen van alle weggebruikers op het bestaan van de motorrijders en de hoffelijkheid onder alle weggebruikers stimuleren.